fbpx
Image
Image

Wat wil "arbeidsongeschiktheidsdrempel" zeggen? En wat kan ik ermee?

De arbeidsongeschiktheidsdrempel binnen de Arbeidsongeschiktheidsverzekering, wat wordt daar nu mee bedoeld?

De arbeidsongeschikheidsdrempel is de drempel (meestal vanaf 25%) die overschreden moet worden om voor een uitkering in aanmerking te komen. Indien er sprake is van een beroepsarbeidsongeschiktheidsdekking en je krijgt een uitkering dan is er altijd sprake van een mate van beperkingen in je (beroeps)werkzaamheden. Het kan zijn dat je gedeeltelijk of helemaal je werkzaamheden niet kan uitvoeren. Dit wordt vastgesteld door de arbeidsdeskundige. 

Een arts heeft dan vastgesteld dat u een  ziekte, aandoening of letsel heeft, de  ziekte, aandoening of het letsel is algemeen wetenschappelijk erkend en door de ziekte, aandoening of letsel bent u beperkt in het functioneren. Door de  beperkingen bent u voor minstens 25% niet meer in staat om de werkzaamheden bij uw beroep uit te oefenen. 

Aan de hand van een taak-functieanalyse maakt de verzekeraar een inschatting van het aantal uren. Het aantal uren voor uw arbeidsongeschiktheid vergelijken verzekeraars met het aantal uren tijdens uw arbeidsongeschiktheid. Hieruit berekenen de verzekeraars wij uw arbeidsongeschiktheidspercentage.

Zware beroepen of lichte beroepen

Bij zware beroepen is er eerder sprake van overschrijding van de a.o. drempel dan bij kantoorberoepen. Immers als je een schouderblessure of tennisarm hebt kun je als schilder, al niet meer in de bus, en op de ladder. Daarmee ben je direct 80% of meer arbeidsongeschikt. Het lijkt daarom minder risicovol om in dat geval de drempel op te hogen en daarmee een iets voordeligere premie te realiseren. Overleg hier goed over met je onafhankelijke adviseur. Die natuurlijk alle verzekeraars kent, er zaken meedoet en kan aanbieden.

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page