Nieuws
UMC en Erasmus MC ontwikkelen ondernemers-scan om het risico op arbeidsongeschiktheid en uitval te verminderen
Reaal AOV heeft samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam (Erasmus MC) een quickscan ontwikkeld voor ondernemers. Die moet het risico op arbeidsongeschiktheid en uitval verminderen.
Voor de quickscan ‘Ben ik Vitaal?’ deden beide medische centra onderzoek naar de factoren waardoor zelfstandig ondernemers uitvallen en waarom zij stoppen met werken. “Op basis van de onderzoeksresultaten heeft Reaal AOV een instrument ontwikkeld dat ondernemers helpt om inzicht te krijgen in de eigen duurzame inzetbaarheid.” Pim Hafkenscheid, directeur AOV bij Reaal, benadrukt het belang van preventie: “Wij begeleiden ondernemers intensief in het behouden van hun gezondheid. Dit doen wij op vele manieren, onder andere door te helpen bij het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Dit valt standaard onder onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wij begeleiden dus niet alleen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook in de preventieve sfeer. Met ons preventieprogramma Reaal Lijfwacht helpen we ondernemers om arbeidsongeschiktheid te voorkomen en succesvoller te ondernemen.”
Zelf aan het roer
Reaal zet klanten het liefst zelf aan het roer, aldus Hafkenscheid. “Met de aov-quickscan helpen wij hen om inzicht te krijgen in hun duurzame inzetbaarheid. Factoren die hierop invloed hebben zijn bijvoorbeeld bevlogenheid, ondernemersvaardigheden, leefstijl, gezondheid, verwachting ten aanzien van de toekomst en werk-privébalans. Ondernemers krijgen een indicatie van wat goed gaat en wat ze nog kunnen verbeteren. Zodat ze hiermee aan de slag kunnen gaan en zelf de regie kunnen nemen over hun eigen duurzame inzetbaarheid.”
Klanten met een Reaal-aov kunnen de resultaten van de quickscan vervolgens bespreken met een deskundige van Reaal Lijfwacht en (gratis) persoonlijke ondersteuning krijgen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.