fbpx
Image
Image

AOV Verzekeringen PZO:Verzekeraars, denk eens als ondernemer

aov verzekering pzo

DEN HAAG - Met arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen is iets vreemds aan de hand. Veel zelfstandigen vinden de AOV sinds jaar en dag te duur. Dit bleek ook vorige maand weer uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken naar mogelijke financiële risico's bij zzp'ers.

Twee derde van de zzp'ers loopt het risico op financiële tegenslagen doordat zij hun arbeidsongeschiktheid niet hebben afgedekt. De hoge kosten die het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt, was voor 58% van de zzp'ers een reden om zich niet of beperkt te verzekeren.

Toch zijn sinds 2006 de AOV-premies voor arbeidsongeschiktheidverzekeringen fors gedaald, terwijl het aantal uitkeringen is gestegen. Is er dan een andere reden waarom zelfstandigen zich niet "en masse" verzekeren. Volgens mij is het probleem met AOV's niet alleen dat ze te duur zijn, maar dat de producten onvoldoende aansluiten bij de wensen van de zzp'er. Stel,u bent stukadoor en bent van plan door te werken tot uw 67ste. U houdt van uw werk en heeft het naar uw zin. De AOV die u overweegt af te sluiten is beperkt tot uw 60e levensjaar en schouder-, rug- en nekklachten worden uitgesloten ZONDER dat u een korting op uw premie krijgt. Onbegrijpelijk en ongeschikt is dit product voor u. Gevolg: GEEN verzekering.

Waar verzekeraars zich doorgaans baseren op statistiek en risicoprofielen, doen ze dit bij zelfstandigen nog niet.

Verzekeraars beschouwen zelfstandigen als een homogene groep, terwijl er grote verschillen zijn. Ze weten nog niet goed wat ze aan moeten met de grote diversiteit die zzp'ers zo interessant en uniek maakt. Het zou juist interessant zijn als er specialistische arbeidsongeschiktheidsproducten op de markt zouden komen voor verschillende soorten zelfstandigen. Een arts wil heel andere risico's verzekeren dan een vertaler. Een organisatieadviseur heeft een ander risicoprofiel dan de zojuist geschetste stukadoor. Verzekeraars, denk eens als ondernemer en voer vergaande productdiversificatie door. Want het zijn honderdduizenden klanten die je hiermee links laat liggen!

En zelfstandigen zijn niet zomaar klanten, maar ook nog eens heel interessante klanten. Waar werkgevers veel tijd en energie steken in het vitaal houden van hun werknemers en het tegengaan van uitval, zorgt een zelfstandige als vanzelf dat hij duurzaam inzetbaar blijft. Immers, geen werk betekent geen inkomsten. De gemiddelde zzp'er is al wat ouder. Hij start rond zijn 45e en heeft voor die periode al 20 jaar via zijn werkgever premies afgedragen. Hij is gezond en kiest over het algemeen vanuit een positieve drive voor het zelfstandig ondernemerschap. Zzp'ers zijn gelukkiger in hun werk. De meesten willen dan ook niet terug in loondienst.

Onderzoek wijst uit dat passie in het werk leidt tot hogere productiviteit, meer energie en lagere kans op arbeidsongeschiktheid. Bevlogen mensen, mensen die hun talent optimaal inzetten, vallen veel minder vaak uit. Het is niet voor niets dat duurzame inzetbaarheid binnen bedrijven hoog op de agenda staat. Ik ben ervan overtuigd dat zelfstandigen veel minder vaak arbeidsongeschikt raken dan mensen in loondienst. Zelfstandigen zijn daarmee dus klanten die je als verzekeraar graag wilt hebben.

Redactie AOV ZZP: Ondernemers die lid zijn van PZO kunnen bij verschillende AOV Verzekeraars doorlopende EXTRA korting krijgen op de premie van tussen de 5 en de 17,5%.

Bij PZO zijn via collectieve en individuele lidmaatschappen circa 20.000 zelfstandigen in alle denkbare sectoren aangesloten.

PZO is richt zich op de collectieve belangenbehartiging voor zzp'ers in politiek en ambtelijk Den Haag en heeft daarin al veel voor zzp'ers kunnen bereiken. Daarnaast biedt PZO de leden toegang tot een groot aantal ledendiensten.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page