Nieuws
Broodfondsen vergelijken is een lastige klus. Door het grote aantal aanbieders en de verschillen in de persoonlijke situaties van mensen is het al snel appels met peren vergelijken. BroodfondsMakers verrichten daarom onderzoek naar de mogelijke besparingen bij het verlengen van de eigen risico periode naar twee jaar. Dat doen we door de leden van de Broodfondsen te vragen naar hun eigen ervaringen.
AOV naast Broodfonds
De kans op langdurige arbeidsongeschiktheid is niet erg groot, meer dan 95 procent van de zieke ondernemers is binnen twee jaar weer aan het werk. Maar je zal maar tot het kleine percentage behoren dat arbeidsongeschikt blijft hoe ga je dan in je inkomen voorzien?
Het Broodfonds kent een maximale schenkingsduur van twee jaar. Op dit moment heeft ongeveer een op iedere vijf broodfondsleden naast het broodfonds ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Soms als aanvulling op de schenking van het Broodfonds als die niet voldoende is om de vaste lasten te dekken. Vaker dient de AOV om in het geval iemand langer dan twee jaar ziek en arbeidsongeschikt is, nog inkomen te houden.
Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid van een verzekering met een eigen-risico-periode van twee jaar. Je moet dus eerst twee jaar ziek zijn voordat je een uitkering ontvangt. De hoogte daarvan is geheel afhankelijk van je situatie, je leeftijd, welk werk je doet, een eventueel ziekte verleden, de eindleeftijd, het bedrag wat je wil verzekeren, of je verzekert bent voor passende arbeid of juist voor je eigen beroep, enzovoort. Maar over het algemeen betaal je veel minder premie als de eigen risico periode langer wordt.
Onderzoek naar mogelijke kostenbesparingenOp dit moment houden de BroodfondsMakers een online peiling onder de broodfondsdeelnemers om te kijken of mensen een AOV aanhouden naast het broodfonds. We vragen deelnemers ook of ze de AOV aangepast hebben en of dat laatste discussies opleverde met de verzekeraar. Ook zijn we benieuwd naar de hoogte van de premie wanneer het eigen risico wordt verlengd naar twee jaar. De resultaten van dit onderzoek worden aan de broodfondsleden gestuurd en ook op deze blog gepubliceerd.(website broodfonds)