Nieuws
Een aantal verzekeraars gaat nog uit van een maximale eindleeftijd van 65 jaar. Dit sluit niet aan bij de huidige
AOW-leeftijd. Omdat ondernemers de AOV in de regel willen laten aansluiten op pensioenregeling(en) is dit iets om rekening mee te houden als u premies vergelijkt.
Voorbeeld:
Een AOV kent soms een eindleeftijd van 67 jaar, wat goed aansluit op de verandering van de AOW-leeftijd. Een aantal concurrenten gaat echter nog uit van 65 jaar. Maar de premie bij een eindleeftijd van 65 kan natuurlijk niet vergeleken worden met die bij een eindleeftijd van 67 jaar. Het risico bij een eindleeftijd van 67 is voor de verzekeraar groter waardoor ook de premie hoger is dan bij eindleeftijd 65 jaar. Als de verzekerde ziek wordt dan zal de verzekeraar 2 jaar langer moeten uitkeren.
Tip 4: Let op de uitkeringsdrempel, wachttijd en indexering
Controleer bij het beoordelen van de resultaten van de premievergelijking altijd de voorwaarden van de producten die u vergelijkt. Voldoen de producten ook daadwerkelijk aan uw selectiecriteria? Vaak is dit niet het geval en worden producten met elkaar vergeleken waarvan de dekkingen fors verschillen.
Voorbeeld:
Een AOV heeft altijd een uitkeringsdrempel van 25% maar er zijn ook producten van andere aanbieders met een drempel van 80%! Als deze producten onder elkaar staan en de premie wordt vergeleken zonder rekening te houden met de kwaliteit van de dekking zou de ene of de andere Ondernemers-AOV onterecht als ‘duur' gezien kunnen worden. Dit fenomeen kan zich ook voordoen bij verschillen in onder andere de wachttijd en de indexering.