Nieuws
AOV Generali Premieverhoging
Door het groeiend aantal (langdurige) claims geeft ook Generali helaas te kennen de premie moeten verhogen. Dit geldt voor de premie van de beroepsklassen 2, 3 en 4.
Overzicht:
Klasse 1: geen stijging
Klasse 2: 5%
Klasse 3: 10%
Klasse 4: 14%
Klasse 5: 0%
Voor verzekeringen die na 31 augustus 2012 zijn afgesloten, geldt de nieuwe premie pas na een looptijd van 1 jaar. De premie passen we dan aan op de hoofdpremievervaldatum.
Ingangsdatum nieuwe premie en voorwaarden
De nieuwe voorwaarden gaan in op het moment dat de nieuwe premie ingaat, dit is vanaf augustus:
- Als de premievervaldatum in augustus is, dan past Generali de premie aan op die datum.
- Valt de premievervaldatum niet in augustus? Dan past Generali de premie ook in augustus aan. Zij doen dit dan op dezelfde dag als de dag van hun premievervaldatum.
- Voor beroepsklassen waar geen premieverhoging voor geldt, gaan de voorwaarden in op de dezelfde dag in augustus als de dag van hun premievervaldatum.
Opzeggen AOV
Het kan zijn dat u uw AOV door deze wijzigingen wil opzeggen.
U heeft tot 1 januari 2014 het recht de verzekering dagelijks op te zeggen, zonder rekening te houden met de opzegtermijn.
Wel wordt de nieuwe premie al in rekening gebracht vanaf de datum zoals vermeld in de brief aan uw relatie. Wij verwijzen in de brief naar uw expertise, zodat u uw relatie goed kunt informeren over de gevolgen van het opzeggen en hij een weloverwogen beslissing kan nemen.
De premieverhoging is het gevolg van een toenemend aantal (langdurige) claims. De nieuwe voorwaarden gelden evenwel voor alle beroepsklassen.
Generali hanteerde binnen de individuele AOV-portefeuille verschillende voorwaardenbladen, zowel algemene als bijzondere. Deze zijn nu samengevoegd tot het nieuwe blad ‘Voorwaarden Generali AOV'.
De voorwaarden zijn niet op alle punten een-op-een overgenomen. Bepaalde procedures (bijvoorbeeld voor het wijzigen van het verzekerde bedrag) zijn vereenvoudigd en een aantal begrippen zijn voorzien van een betere uitleg. Ook is vastgelegd dat de verzekerde het recht krijgt op een second opinion in het geval hij het niet eens is met het vastgestelde percentage arbeidsongeschiktheid.
Maar er zijn ook aanpassingen doorgevoerd die nadelig kunnen uitpakken voor de verzekerde. Wordt iemand bijvoorbeeld arbeidsongeschikt door een ongeval waarbij er een alcoholpromillage van 0,5 of hoger in het bloed wordt aangetroffen, dan keert de polis niet uit. Voorheen was dat vanaf 0.8 promille.